DNEVNA DOŽIVETJA

Niste prepričani, kaj bi doživeli na dopustu? Ni problema. Pripravili smo Vam dnevne ideje, da bo Vaš dopust rest nepozaben.

1 DAN
1 DAN

Vode na Pohorju

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je Pohorje predalpsko hribovje, ki leži v severovzhodni Sloveniji in je pretežno poraščeno z iglastim gozdom. Zato predlagam, da raziščite Pohorje, kjer se razprostirajo širni gozdovi, pragozd Šumik, slapovi in šotna barja z jezerci, največji metulj v Evropi in druge dragocene živalske vrste. Ta dan naj bo posvečen raziskovanju voda na Pohorju, izbrali smo ogled Črnega jezera in ogled slapa Šumik.

Prenesi dnevni plan
2 DAN
2 DAN

Zanimiv Kozjak

Danes se boste odpravili na Kozjak. Kozjak je sredogorsko gozdnato hribovje, ki spada pod Labotniške Alpe, je razmeroma ozko, dolgo in zelo razčlenjeno sredogorje. Našli ga boste na drugi strani reke Drave. Če ste prej opazili, da je severna stran Pohorja dokaj strma, boste še bolj presenečeni nad Kozjakom. Pot vas bo vodila na Sv. Duh na Ostrem Vrhu. Vzpon traja nekje 1,5 ure.

Prenesi dnevni plan
3 DAN
3 DAN

Pot na Martnico

Danes se boste odpravili na Pohorje. Predlagam, da se odpravite do pol poti na Areh, to je kraj Martinca. Martinca je priljubljena točka Rušanov. Odlična pot za prvi večji vzpon. Vzpon do Martince vam bo vzel dobro uro.

Prenesi dnevni plan
4 DAN
4 DAN

Ruše z okolico

Ruše sodijo v makroregijo predalpskega hribovja. Iz zgodovinskih virov je znano, da so Ruše kot naselbina obstajale že v keltski in ilirski dobi, torej okoli 400 let pr. n. š. Zapiski falskega kronista nam poročajo, da je med leti 1620 in 1628 delovala na falskem gradu visoka šola za verski, filozofski in ekonomski študij …

Prenesi dnevni plan
5 DAN
5 DAN

Disk golf Areh

Pohorje nudi številne aktivnosti zraven pohodništva in kolesarjenja. Ena od takih, v zadnjem času popularnih iger, je disk golf. Disk golf je igra zelo podobna tradicionalnemu golfu, le da namesto udarjanja žoge v luknjo, mečemo Frizbi (leteči disk) v posebej oblikovano kovinsko košaro.

Prenesi dnevni plan

Family fun Pohorje - apartmaji
Sabina Žampa s.p.,
PE Falska cesta 18, 2342 Ruše

info@family-fun.si
sabina@family-fun.si

+386 31 865 278 (Sabina)